Een event vol uitdagingen!

Zondag 20/05/2018, wat een prachtige dag, wat zeg ik, het was een prachtig verlengd weekend gewoon!

 

Vrijdagavond les gegeven & de levering van een toilet nog verzorgd voor ons publiek van zondag. (niet echt onbelangrijk :-)))

Een groter probleem stelde zich, m'n lespaard (Beauty) liep mank. Ze had een stamp gekregen op het linker achterbeen. Even onderzocht en ze zou het gaan redden met rust en zien dat ze zich niet opwind en zou willen lopen met de andere 2 paarden. Natuurlijk geen les meer voor haar, de leerlinge zelf is al introvert meisje en nog jong (10 jaar), en die moest dus op Tao rijden. Tao heeft dit zeer goed gedaan voor de eerste keer bij mij als lespaard met een kind naast hem en op z'n rug. Het was mooi te zien hoe het meisje ook in hem vertrouwen kreeg, na het wennen aan het hoogteverschil, de grotere passen, het andere gevoel.

Ook nog een klein kindje dat op de planning stond voor zaterdagnamiddag les te komen volgen, zou het met Tao moeten doen maar vooral, mijn demo voor zondag kon met haar niet doorgaan!!

Aanpassing van het schema voor de andere paarden, zaterdag zou al krap zijn met voorbereiding, niet meer kunnen oefenen en toch zouden we er iets subliem van maken.  Even brainstormen, op papier & visueel uitwerken en dan 'let's go for it!'

 

Zaterdag in de ochtend ook enkele lessen gegeven en ikzelf vanop Shadow z'n rug. Waarom niet het aangename aan het nuttige koppelen en tonen met eigen paard wat ik aan m'n leerlingen vraag om met Tao te doen? Uiteraard!!! Bovendien bruist hij steeds van energie en kan hij niet genoeg uren in het zadel hebben.

 

Hierna waren we met 3 om de tent op te zetten, en alles op de weide en erna ook thuis nog verder klaar te zetten. Draai of keer het hoe je wilt, maar een bedrijf runnen en events zoals deze organiseren doe je nooit alleen! Altijd zal je rondom u mensen nodig hebben die een handje toesteken om grootse zaken te kunnen verwezenlijken!

 

Zaterdagnamiddag heb ik ook nog even een lesje gegeven. Meer gewenning en relaxatie op en rond het paard. Want uit de ogen van een kind van 6 jaar, lijkt een paard immens groot al om te starten, maar een dutje helemaal neerliggend op de rug van Tao in de zon, vond ze zalig!! Daarvoor doen ik dit, de vreugde dat ik op dat kind haar gezicht zag, geen zo veel voldoening.

 

De spanning steeg dan toch nog even toen we zagen waarom Beauty hoogstwaarschijnlijk mank was komen te staan. Ze was hengstig en tegen alle wonders in, was het Tao die aan haar vraag mocht beantwoorden maar toch met 1stamp om haar echt te doen stil staan en 1 die er raak was geweest vermoedelijk.
Normaal is Shadow haar 'vriendje' en met het eten jaagt ze zelf Tao weg en mag deze niet te dicht komen. Een grote wijziging in de hiërarchie dus!!!

Grazen alle 3 bij elkaar is normaal geen probleem, maar nu wordt Shadow weg gejaagd door Tao om zijn ruimte rond hem en rond Beauty op te eisen. Met naar achter gepinde oren, een bijt indien nodig, Shadow dat bokt en dan wegrent en ook bij mij bescherming komt zoeken. :-) 
Dit was weer een complicatie erbij voor de demo. Hoe gaan we de hormonen kanaliseren? Hoe gaan we Beauty gescheiden houden maar niet té ver omdat ze dan angstig en emotioneel wordt en dan haar terug zou kunnen overbelasten. Tao dat dan ook op haar roept nu als ze te ver weg is. Shadow dat zeer reactief en overgevoelig is, nog meer dan gewoonlijk.

Het was dus een lange en vermoeiende dag en toch in de avond nog wat meer denkwerk te doen om de dag op een veilige en georganiseerde professionele manier in goede banen te kunnen leiden.

 

D-day:

Net enkel vroeg wakker, zoals steeds, ook echt vroeg uit bed! Douche en kopje koffie en hop naar de weide, aan de slag!! Het weer zat ons echt mee. Het ochtendgrijs trok snel weg. De voedertijd was ok, het verplaatsen en opwarmen van de paarden ook. Dan het mentaal overlopen van het demo's tijdens het klaarzetten van het materiaal dat we nodig hadden voor de demo's en toen kon het publiek aankomen. Perfecte timing bleek dit te zijn!

 

- Starten met een welkomstdrankje. De mensen laten dag zeggen aan de paarden, de kinderen ook laten wennen en een babbeltje doen. 

- Demo 1 met Shadow: grondwerk met het kaptoom op de cirkel: stap & draf voorwaarts neerwaarts, lengtebuiging, ondertreden binnen achterbeen. Heel leuk! En ook rechtdoor een mooie schouder binnen en travers in stap! 

- Daarna: Rijden met zadel en kaptoom. Geen bit, zachte losse handen, en controle en een ontspannende cirkel proberen te rijden in draf. Hij heeft het daar altijd moeilijk meer maar als ondertussen Tao en Beauty hem nog afleiden er bovenop, was het niet evident maar goede focus en vooruit rijden hielp. Ondanks dat hij soms wou uitwijken en wegrennen was het heel snel en subtiel in het gareel te houden.

Ben fier op hem!

- Demo 2 met Tao: My partner in crime heeft dit zeer goed gedaan. Tao wat meer energie, soms wou hij starten tegendraads te doen, achteruit te gaan maar hij heeft dit goed en rustig aangepakt en gewacht tot Tao weer mentaal erbij was en dat lukte perfect!  

Mooie transities aan het 22 foot touw, stap-draf-galop-stop-achteruit op de cirkel. Erna een mooie 8 figuur ook als patroon tot hij meedacht. En de top of the iceberg voor Tao, het desensibiliseren met de vlag! Wow, terug vooruitgang gemaakt!

- Demo 3 was samen: LIBERTY: Nooit eerder gedaan. Met 2 en Shadow en Tao in liberty gedemonstreerd. En zelf met alle hormonen, waren ze geplakt aan ons. In vrijheid door de grote piste, elk met z'n paard in stap een 8 figuur, over de cavaletti's, een weave of zigzag tussen de tonnen, een cirkel en erna hebben we ze in galop de piste rond gestuurd, ze terug opgevangen, van paard gewisseld , ze de andere kant in galop gezet en elk z'n eigen paard erna terug  bij hem gevraagd en een mooi eind in rust voor het publiek. 

Als dit niet mooi is, weet ik het ook niet. Voor de allereerste keer dat we samen in vrijheid werken, in een grote piste en niet een round pen, maar 1 run-dry gedaan van wat we voor ogen hadden om te doen en maar 1 maal geoefend met de paarden. En je weet dat met paarden zeker niet met wat stress erbij en de hele situatie en omgeving, zeker niet alles verloopt hoe je wilt. Ik kan toch niet meer fier zijn dan dit op ons allen!

Het publiek vroeg zich af hoe het kon dat paarden zo op ons gesteld waren en geconnecteerd bleven. 

 

Daarna nog even een korte trailer load sessie gedaan met Shadow als afsluiter waar mensen me zeiden verschillende zaken rond dit thema niet te weten, zoals de claustrophobie van paarden, hoe je hieraan werkt, en hoe je bij het paard dan echt de verandering ziet bij een goede aanpak en dat het paard het als een spel gaan zien, leuk kan vinden om op de trailer te gaan en je mooie dingen kan bereiken door het interessant te maken door afstand en snelheid te vergoten.

 

Kortom perfecte ochtend waarna we een lekkere BBQ hebben gegeten. In de namiddag hadden we verschillende durvers van 9 maand oud tot 62 jaar oud die ook eens wouden op onze paarden zitten en voelen hoe het was en een parcours mochten doen met mijn hulp. Elk gaven ze hun gevoel weer, op hun niveau en met hun ervaring uit het verleden maar niet anders dan blije gezichten en een ontspannen sfeer!

Hieronder kunnen jullie nog meegenieten van enkele foto's.

Maandag was het alvast een welverdiende rustdag voor ons allemaal!!

 

Nu zijn we klaar en super enthousiast voor het grote werk: onze officiële 'Open Friends day' op 23/06!

Iedereen is dus van harte welkom en ervaar met ons het paardrijden op een unieke manier!
Dus voor meer info, neem hieronder een kijkje:

https://www.inscription-facile.com/form/KyjMgnbmdCf33Ijdb0vz