Kids Stage Augustus: Allemaal sterretjes!

Mijn zomer met de paarden was alleszins dik ok! Zo leuk om prachtige kinderen en leuke ouders te mogen ontmoeten en beter leren kennen.

Deze groep was iets anders dan de vorige maar beiden even leuk om mee te werken en ze te begeleiden. Allemaal beginners wat onze aandacht wat extra nodig had. Anderzijds maakt dit de ontdekking tussen hun en de paarden eens zo groot, leuk, leerrijk en vol verwondering met momenten.

Onze jongste, als enigste jongen in de groep, nog net geen 6 jaar oud kon echt wel z'n mannetje staan hoor. Het merendeel van de groep was 10 jaar oud. 

Uiteindelijk al van de eerste dag, na de eerste dingen die we samen gedaan hadden, was het ijs gebroken en was het echt een groep. Ze hielpen elkaar, keken voor elkaar uit tussen de paarden.

Aan motivatie, goede vragen, doorzetting en moed was er tevens geen gebrek!!  Daardoor hadden ze ook telkens grote honger en de warme lunch werd telkens door iedereen verorberd en velen namen een tweede bord! 

Dank u trouwens nogmaals aan de goede chef kok!!

 

Als activiteiten hebben we eerst extra veel oefeningen rond 'sensibiliseren & socialiseren' gedaan. 

Het viel me op hoeveel interesse er was in het verruimen naar hun kennis over paardengedrag en paarden-anatomie. Ok, op hun niveau maar toch bleef het hun bij en haalde ze zelf zaken aan als we in de praktijk bezig waren.

Ze hebben heel goed gewerkt aan houding, positie, sturen (met het hele lichaam). Super!

We hebben ook wat hindernissenparcours gemaakt en na meer vertrouwen ook leren zitten in draf aan de longe. 

Dat is al heel wat voor sommigen die nog maar 1 à 2 keer tot totaal nooit op een paard hebben gezeten. 

Klein of groot, jong of oud: Dit maakt eigenlijk niets uit als de motivatie er is en m'n zich veilig en ondersteund voelt, dan kan er steeds een mooi resultaat voor elke persoon bereikt worden.

 

De dagen gingen steeds sneller voorbij, dus was de laatste dag extra speciaal. 

Regels leren, omgaan met tools die ze nooit eerder hadden gezien of gehoord of vast gehouden en dit om dan met de paarden in vrijheid te werken. Als groep samenwerken om de kudden te verplaatsen in richting, met de snelheid, en via de weg dat wij bepaalden... pfff wat een uitdagende opdracht! 

Dan nog even in het zadel als voorbereiding om in de namiddag een grote wandeling te maken in het bos.

 

We hadden een jarige in de groep, die had een tractie van snoepjes mee, dat hadden we in de ochtendpauze reeds gedaan maar wat ze niet wisten is dat wij ze ook gingen verrassen, tot 3 maal toe! 

Eerst hadden we ook een cake & kaarsjes voorzien om te vieren. We hadden dan voor iedereen ook een snoepzakje gemaakt om mee te nemen naar huis, maar dan ook nog de echte verrassing. 

Een medaille-uitreiking en groepsfoto als allerlaatste hadden ze al helemaal niet verwacht.  Eén voor één glunderend, met blinken de ogen, stralend als een ster. 

Zowel de paarden als de mensen komen er bij ons steeds als winnaars uit! Zo zijn ze allemaal sterretjes!

Dit was dus prachtig om dit te mogen doen met deze kinderen. De feedback van de ouders naar mij was al even leuk en enthousiast als de kinderen hun ervaringen met hun ouders hebben gedeeld. DUS TOP!

 

Ik kijk er zeker naar uit om jullie verder te verwelkomen in mijn lessen om verder te leren en te evolueren want paardrijden is veel meer dan paardrijden alleen.

Dan wens ik ook de ouders nogmaals te bedanken voor het vertrouwen in mij, mijn kennis en kunde en in wat de paarden jullie kids bijbrengen. 

Neem ook regelmatig een kijkje hier in de agenda want er komt nog meer aan in het najaar. Niet alleen voor de kinderen maar zeker ook voor volwassenen of activiteiten voor het hele gezin samen!