Spannend & Exclusief Tamashii Nieuws

Hallo iedereen,

Er hebben toch wat leuke zaken plaats gevonden bij Tamashii Horsemanship in de voorbije maand. 
Daarover vertel ik je graag wat meer. Maar er zijn ook nog spannende zaken die er deze maand bij komen en ook een verrassing om aan te kondigen!
Lees je hieronder mee?

Terug blik Training Oktober: De B&B en een nieuwe wandeling!

Begin oktober heb ik een weekend Ardennen in een Western stijl - B&B doorgebracht. Ja ik wil echt graag terug gaan, daarom dat ik het nog is vermeldt, met een dieper inzicht. Ik was dus met de super leuke Haflinger-pony 3 uur de bossen in getrokken met een gids. Door het landschap niet alleen maar het speelde wel een rol, zie je op deze momenten met dergelijke activiteiten dat elk ras zo z’n specialiteit heeft naargelang z’n ‘algemene’ karaktereigenschappen en volgens z’n fysieke bouw. 
Dit wil niet zeggen dat een ander ras dit niet kan, d.w.z. dat je met een paard moet trainen als je lange wandeltochten wil doen en op hardere, moeilijker, ander terrein dan dat hij gewoon is van te doen. 
Wel leuk om een ander paard te rijden dan mijn eigen paarden en er proberen direct mee een band te hebben, het vertrouwen te winnen en met ‘gevoel’ te rijden. 

Uiteraard gaf de andere omgeving ook andere uitdagingen voor mij en nieuwe ideeën om thuis de paarden te trainen. Dit in de praktijk te hebben omgezet, gaf direct mogelijkheden tot trainen want een andere weg nemen om te gaan wandelen maakte Shadow en Tao al een stuk meer onzeker. Dan bovenop opnieuw die putdeksels, koeien-roosters, witte lijnen, verschieten van een spiegelraam van een huis en zichzelf te zien en de 'spoken'  in de onbekende struiken gaven genoeg uitdaging voor ons allen. Was een spannende, leerrijke rit waar ik geen seconde m'n waakzaamheid mocht laten zakken maar de juiste strategieën, de goede technieken, het nodige geduld en vooral ook soms eens afstappen om ons paard over een obstakel te helpen, heeft weer een positieve boost in onze relatie gegeven en meer vertrouwen in ‘ons’ en ‘hunzelf’! 
Na 2u30 zweten voor de paarden, hebben we een half uur nog in ons 'vertrouwde' bos uitgestapt en dat was zalig om allen volledig te ontspannen, de paarden te belonen en totaal genietend naar huis te rijden.
 

 

Clogheen Gowan a.k.a Misty

Voila: hierbij ook via deze weg de officiële voorstelling van ons nieuw familielid. Deze nieuwe schat heeft vorige week onze kudde aangevuld en m'n hart al gestolen!!
Misty is een leuk paardje, van 9 jaar, van Ierse afkomst. IPSA stamboek - Irish Cob raspaard. Tot nu toe is ze een fokmerrie geweest helaas en daardoor ook pas recent zadelmak gemaakt.
Verder is ze zeer braaf , laat ze haar zeker niet doen hebben we al gemerkt bij de integratie tussen onze andere paarden, maar uiteraard heeft ze nog heel veel te leren.
Later zal ze in de lessen meerijden, echter haar eerste les aan de hand in het bos wandelen heeft ze wel al uitstekend gedaan!
Meer over haar trainingsevolutie volgt in de volgende nieuwsbrief en zal ook wel regelmatig op m'n Facebook (https://www.facebook.com/TamashiiHorsemanship) en Instagram (tamashii_horsemanship) pagina gedeeld worden.

Dit was nog niet alles in oktober:
*** HALLOWEEN-NEWS ***
We hadden ook ons Halloween event, dat dubbel en dik geslaagd was! 
Bijna 30 mensen deden mee:  de ouders genoten van hun kinderen te zien geschminkt worden, de paarden borstelen en versieren, gaan wandelen en een lekker tasje verse pompoensoep en een snoepzakje maakte het af! We willen dit zeker volgend jaar over doen!
=> Meer foto's zullen de komende dagen ook op de 'galerij' van m'n website gezet worden!! 
 

Trainingsdag bij Marius Schneider.

Verder ben ik dus ook op training geweest naar Marius Schneider die in Geel kwam bij Equimotion. 
Als theoriedeelnemer omdat het nu wat druk was met ons nieuw paardje en als je hieraan meedoet moet je wel wat voorbereid zijn! 
Hij is namelijk DE MEESTER van de academische rijkunst die door Bent Branderup geschoold is en bekroond tot meester ridder in de 'knighthood of the academic art of riding'.
Zelf fysiotherapeut zijnde van opleiding, neemt hij ook deze kennis van de biomechanica mee en draagt ze over in zijn lessen. 
Gewoonweg uniek om van deze man te kunnen leren. Er waren 8 ruiter/paard combinaties met verschillende niveau's en verschillende paarden van verschillend niveau's die van hem 2 keer een half uur les kregen en telkens eindigt het zo mooi en harmonieus, met zoveel stappen vooruitgang en tonnen huiswerk om te trainen. 
Volgende jaar wil ik ook hier aan mee doen en ga ik sowieso wel al naar Duitsland bij hem om 3 dagen ondergedompeld te worden in zijn wereld met demo's , theorielessen, praktijklessen, en veel meer... 
Boordevol energie en van alles dus mee genomen om aan de slag mee te gaan met de paarden, nu nog netjes m'n tijd in m'n agenda indelen en dan zou dit ook werkelijk moeten lukken! 

 
*** UPCOMING - November!!! ***
=> SCHRIJF JE NU IN & KOM MET ONS MEEDOEN! 

 Zaterdag 10/11/2018 om 13u - 17u :

Namiddag praktijkles grondwerk in Horsemanship!
Aan je grondwerk in horsemanship werken kan nooit geen kwaad, nieuwe knoppen opzetten, de basis verstevigen, leiderschap versterken en erna zie je ook verbetering in al deze punten in het rijden. 
Daarbuiten is het gewoon FUN & PLAYmet de paarden!

Snel zijn is de boodschap! nog maar 3 plaatsen beschikbaar!!


Training in Milaan:

We zijn bijna weg : joepie! Verlof om te leren van de "Master" from the USA : Buck Brannaman.
Van Donderdag 15/11/2018 heel heel vroeg vertrek ik naar Milaan en de lessen hernemen pas terug op woensdag 21/11/2018!!
Leren over hoe uw paard in ere te houden, de communicatie te verstevigen, begrip te hebben, 'feel-timing & balance' om harmonie te bekomen en te leren 'dansen' met je paard als partners! 
Uitgebreid hier meer over als ik terug ben!!


Vrijdag 30/11/2018 om 19u - 22u:

Theorie : Klassieke Dressuur & Horsemanship hand in hand 
Laat me je wegwijs maken in deze twee prachtige disciplines en hoe ze samen vloeien. 
Lees meer details ook n m'n agenda mar vooral , kom gewoon mee volgen!


Neem hier een kijkje in onze agenda: THMS AGENDA of de knop hieronder.
Indien jij hiervoor interesse hebt of nog andere mensen wil meebrengen, van harte welkom!
Wil je andere thema's voorstellen dan deze in mijn agenda? Geen probleem, geef me gerust een seintje of stuur me een mail.  Delen mag ook altijd!

* Ik werk trouwens ook op verplaatsing en kan altijd i.s.m. een manege / stal of bij iemand thuis ook deze praktijk of theorie - cursussen komen geven.
Take a look in our agenda
SURPRISE SURPRISE - 19/01/2019!!!
Tamashii Horsemanship viert weldra zijn 1e officiële verjaardag! 
Mijn leven is zo positief veranderd hierdoor, ik  heb zo een leuke dingen gedaan, leuke mensen ontmoet, fantastische momenten beleefd, zo veel geleerd ook, dat ik dit écht niet ongezien voorbij kan laten gaan! 

Omdat ik er graag een heel groot feest van wil maken, deel ik daarom nu al dit exclusieve nieuws dat wij dit zullen vieren in een grote feestzaal in de buurt met diner, muziek en wat extra verassingen en inhoud.
Maar ik ga nog niet alles verklappen hé kuriezeneuzen!! :-) Meer info volgt ten gepaste tijden.

Kan iedereen al ZATERDAG 19 JANUARI 2019 - AVOND vrij houden in zijn agenda en me al laten weten als jullie er bij zullen zijn? 
(Ook een enkele helpende handen gaan zeker van pas komen!)

Ik zie jullie nog graag eerder het jaar fantastische met jullie en de paarden te eindigen en kijk uit naar een spetterend feest!