Winterstage Januari 2019

Hier ben ik weer met een nieuwe blog. Ik die dacht dat de eindejaarsperiode rustig ging zijn, was wel heel verkeerd. Anderzijds, als het druk is om mensen te coachen en paarden te trainen zit ik daar helemaal niets mee in, integendeel, heeft het me veel plezier gedaan om met frissere temperaturen zo veel moedige volwassenen en kinderen verder hebben te mogen helpen tijdens de 2 weken Kerstvakantie, ondanks dat er ook velen op ski-vakantie waren.

Na de eindejaarsfeesten zijn we er dan ook direct ingevlogen. Onze 2-daagse Winterstage had plaats op 3 & 4 Januari en wat hebben we weer leuke dingen gedaan!

De kinderen hebben weer veel geleerd. Niet enkel 5 uren borstelen... maar effectief hun paard leren leiden, deftig leren op & aftomen, de voor en nazorg van de paarden en het voederen.

Qua oefeningen was het niet alleen leid- & leiderschapsoefeningen op de grond, maar ook in het zadel. Ze hebben tevens veel geleerd omtrent het met "lichaam en 'mindset' " hun paard te sturen en elkaar te ondersteunen ipv tikken met de voeten en trekken aan de teugels... 

Ze leerden ook verschillende oefeningen over 'core stability' & 'centered riding' op het paard, en kregen elk de nodige ondersteuning en een zetje vooruit op hun niveau om de opgelegde oefeningen en obstakels te overwinnen. 

 

Ze konden, ook weer door goede voorbereiding (wat al 80% slaagkans geeft) volledig zelfstandig een buitenrit maken in volle eenheid en vertrouwen met hun paard. Wat ze echt, in hun woorden, "supercool" vonden. :-)
Wat me opviel en zo mooi was om te zien, is dat ze onderling een band hadden tussen ruiter en paard, maar ook tussen de ruiters onderling. 

De ene toonde aan de andere wat hij/zij kon, hoe hij/zij de oefening deed, wat hij/zij durfde te vragen of doen OF juist niet en durfde dat dan ook te zeggen en dan trokken ze elkaar vooruit! 

Een compliciteit tussen allen maakt zo een mooi geheel. Echt genieten, want de paarden voelden ook terug naar hun, keken naar mij om af en toe goedkeuring te krijgen en wel zeker te zijn dat ik merkte hoe goed ze hun best deden. Uiteraard werden ze rijkelijk door ons beloond!

En met een warme chocolademelk tijdens de pauze en soep bij de lunch bleven we allen warm en in top form!!

Ook ik heb voor mezelf een kleine uitdaging overwonnen door een buitenwandeling te maken met bareback pad, zonder stijgbeugel met m'n soms nogal onstuimige zwarte prins Shadow voor de eerste keer.

En Misty, heeft ook haar doop gehad, want vol vertrouwen, in alle rust en kalmte, deed ze haar eerste buitenrit met een ruiter op haar rug (aan de lijn hadden we dit wel reeds gedaan).

Dus ik mag deze eerste winterstage zeker ook als geslaagd afvinken! Nu kijk vol enthousiasme uit naar het beleven van alles wat ik nog in petto heb voor 2019 en hoop dat jullie daar ook deel van zullen uitmaken!