Een zomer vol dromen die uitkomen!

Hey iedereen,

Het is allemaal toch heel boeiend wat er in juni & juli al gebeurd is. En, het beloofd nog spannender te worden de komende maand!! Ik neem jullie graag even mee terug naar half juni ... toen voor mij de realiteit in een stroomversnelling ging. 

 

Het was eindelijk zo ver... reeds 6 maanden bezig met de aankoop van ons droomhuis maar dan is het langverwachte moment daar. Ja droomhuis, we kunnen wel zeggen dat dromen niet uitkomen, maar soms moet je je ogen beter open doen. Zien en tot het besef komen dat het er niet exact hetzelfde uitziet als het beeld dat je in je dromen voor ogen had. Maar eigenlijk als je de schemer wegneemt en dieper kijkt, en je wel ook alle mogelijkheden ziet die je in je droom wou bereiken, dan heb je echt wel een droom werkelijkheid gemaakt!! 

 

Het moment was aangebroken. Beginnen met inpakken voor onze verhuis.

Een week lang na mijn dagjob, de lessen met de paarden nog inpakken 'avonds, mensen bij elkaar krijgen (waarvoor dank!!) de camion regelen, extra auto's, ... en hop naar ons nieuw nestje.

Alles super vlot verlopen, en na veel bewegen, vijzen een overheerlijke maaltijd met 15 mensen dankzij m'n schoonzus en tot rust komen en genieten.

 

Dan onze paarden. We hadden ondertussen ons project gestart voor de paarden en alle benodigdheden/installaties ook uit te werken.

Een plan maken, duidelijk weten wat we wilden en wat we zeker nodig hadden en anderzijds zien wat mogelijk was ook, prijzen vragen,... Weer een heel gedoe! En goed gepland is 80% gewonnen maar ook net zoals met paarden bezig zijn, ook al houdt je je aan je plan, moet je steeds voorbereid zijn om er van af te wijken en rekening houden met onvoorziene factoren.

Vertraging was niet tegen te houden, maar uiteindelijk hebben we het stap per stap zien groeien en is nu de eindmeet bijna in zicht! Althans voor het belangrijkste gedeelte van de werken. 

Ook niet zonder slag of stoot en dan het weer dan te nat, dan te warm, ... 

De piste ligt er al , water en elektriciteit aanleg, de zadelkamer is af, de stallen staan bijna volledig recht, dan de palen om te omheinen en laat aub dat gras groeien ook!!!

 

Ondertussen hebben we in Juli een 2 daagse uitzonderlijke "observatie"-stage gehad. 

Overdag gingen de oefeningen op de grond en in het zadel ook om de kids meer rust te laten vinden, meer attent te maken op het gedrag van vooral eerst hunzelf, dan dat van de paarden.

Ze moeten meer los laten, met gevoel werken wat beiden aangenamer vonden is achteraf gebleken, ook al is dat van belang niet zo evident als m'n denkt! 

In de avond maakten we ons bed klaar want we hebben samen in de tent overnacht! Uiteraard was er tijd voor een waterspelletje en dat vonden ze super!! Ik mocht de boer bellen om het water terug wat bij te komen vullen, maar ze gierden, lachten, werkten in teams en dat samenhorigheidsgevoel en plezier was echt de max! 

Dit is wat ik ook de volgende dag nog wou versterken tussen de deelnemers op hun uitdaging met de paarden te volbrengen, ook om mij te helpen want water dragen, hooi geven, stro leggen in de stal was ook zwaarder dan ze dachten maar spontaan hoorde dit voor hen er bij en gaf ik hun tips om het leuk en lichter te maken.

Dé beleving ging dan om voor het slapen gaan bij schemer de paarden te observeren. 30 min volledige stilte en de paarden laten hun ding doen en 'paard zijn'. Erna kregen ze vragen en mochten ze alles laten bezinken. 

 

Na een weliswaar korte nacht , werden we om 5u spontaan door de kudde gewekt! Dit nodigde uit om weer in pyjama vanuit ons bed te starten voor we naar buiten gingen met een 2e observatie oefening. 

Dan bij uitgebreid sterk ontbijt werd ieders ervaring gedeeld en maakte ik hun wat rijker in kennis van de natuurlijke leefwereld, psychologie & ethologie van het paard.

Daarna kwam de 2 dag oefeningen aan te pas die heel anders beleefd werden hierdoor. Spijtig hadden we wat onweer in de namiddag maar dan eindigden we met een paardenquiz en andere spelletjes die het ook weer leerrijk en plezant maakten. 

Een fantastische ervaring die we nog wel eens over zullen doen! Zelf volwassenen hebben er mij al naar gevraagd dus waarom niet??

 

Maar nu komt een ander spannend moment eraan. Volgende week zullen we een dag inplannen om de paarden over te brengen naar ons huis, in hun nieuwe 'thuis' en onze oude locatie vaarwel te zeggen. 

1 voor 1 zullen ze overgebracht worden met onze trailer. Moeten we dit rustig maar technisch en tactisch goed aanpakken en hun goed verwelkomen en ze tot rust te laten komen en zich te settelen.

Ook nieuwe vriendjes (paarden en honden) zijn hier om hun te verwelkomen, dus ik kijk er naar uit hoe ze daarop gaan reageren!

 

Ik zal de prachtige bossen daar na 13 jaar toch wat missen, maar we proberen ook hier nieuwe wegen uit!

Een eerste 3-daagse stage en ook een grote wandeling staan reeds op het programma eind augustus maar nog vele andere mogelijkheden voor ruiters en paardeneigenaars bieden hier zich aan.

We zien jullie graag met ons dit nieuwe avontuur en nieuwe paardenleven starten!