Hippotherapie

Het verbeteren van de levenskwaliteit van de mens met het paard als medium en therapeutische partner.
We richten ons op een specifieke doelgroep nl. Mensen met autisme, mensen met affectie-stoornissen en gedragsstoornissen zoals hyperactieven, gebrek aan concentratie, gebrek aan zelfvertrouwen of die zich moeilijk kunnen uitdrukken en dergelijke meer.

Het kan ook zijn dat de oorzaak zich bevindt door een moeilijke thuissituatie of mensen die zich geen weg weten te vinden om zich goed te voelen en goed te kunnen functioneren in de hedendaagse maatschappij. 

 

Minimum leeftijd van de begunstigde is 8 jaar. Verder is er geen beperking op de leeftijd, want hippotherapie kan ook gewoon betekenen om tijd met het paard door te brengen, tot rust komen, en door het paard zal er een communicatie zijn die de persoon toelaat om zijn emoties positief te voeden, zelfvertouwen te verhogen, stress te verminderen, bepaalde persoonlijke hindernissen te overkomen.

 

* Elke aanvraag voor hippotherapie-sessies wordt apart bekeken en het verloop ervan wordt samen met u bepaald.

* Ook wensen we samen te werken met scholen, vooral dan in het buitengewoon onderwijs of met professionele begeleiders in instellingen die dan samen met ons de begunstigden willen ondersteunen en vooruit helpen.