Trailer Laad Traject

Hoe vervelend als je paard de trailer niet op wil! Ook voor mij was het vroeger een grote stress en frustrerend als ik met m’n paard op stap wou. Het nam me soms tot wel 2,5 uur en ik was reeds uitgeput voor ik vertrok, fysiek en mentaal! Dan moest ik nog naar een lesdag en wist ik al dat ik hetzelfde scenario ging hebben om naar huis te gaan en ik zag iedereen z’n paard er rustig op 15 min laden en wegrijden naar huis.

 

Volgende scenario’s heb ik allemaal gezien en meegemaakt:

 

-       Het paard zet nog geen voet op de klep.

-       Het paard gaat er op en springt er gelijk achterwaarts weer af en trekt je helemaal mee!

-       Het paard gaat er op maar 1 geluidje en ze duwen met hun achterwerk tegen de stang of klep.

-       Het paard wijkt langs alle kanten naast de trailer om het je onmogelijk te maken hem met z’n neus voor de ingang van de trailer te zetten.

-       Het paard is zeer onrustig tijdens het rijden of kan niet blijven staan voor jou om hem af te laden.

 

Tot ik hulp kreeg van iemand die me uitlegde waarom m’n paard er niet op wou, ik m’n paard z’n gedrag meer begreep en m’n techniek op haar aanpaste. 

Niet alleen ging ze er na enkele laadsessies veel gemakkelijker en tevens uit eigen wil op, het ging ook vlotter in tijd en voor mij was het een echte opluchting want met wat doorzetting, wat extra oefenen thuis en op locatie is weggaan toch terug een plezier geworden voor ons beiden! 
Om je maar te zeggen hoe ver dit kan omdraaien, nu gaat ze er zelf in vrijheid op!

Het ging hem tenslotte niet om die trailer, maar om onze relatie en het vertrouwen dat ze in mij moest krijgen!

 

Door verschillende paarden hierin getraind te hebben, is het nu een kunst geworden voor mij om voor elk paard de juiste aanpak, strategie, techniek te vinden zodat het voor het paard een spel wordt en dat hij het écht plezierig vindt om op de trailer te gaan!

 

Zou jij het niet leuk vinden als dit voor jou ook geen probleem meer hoeft te zijn? 
* Als jou paard de trailer leuk zou vinden?

* Als je de klep openzet en je paard nieuwsgierig is, zelf vraagt om er op te mogen gaan en wil vertrekken? 

* Als je paard op jou wacht tot je netjes aangeeft dat de klep open staat en hij achteruit mag gaan om uit te trailer te komen?

 

Dergelijk resultaat kan je enkel bekomen als je er de tijd voor neemt dit heuvel aan te pakken. Hierbij wil ik je zeker vooruit helpen via een trailerlaad begeleidingstraject.

 

Dit traject houdt 7 individuele sessies in van 1u. Hierin zal ik je helpen jouw paard beter te begrijpen, z’n gedrag te lezen, je leren je paard bij te staan en je aanpak bij te sturen om hem gewillig op de trailer te laten gaan.

-> Waarom minimum 7 sessies? 
- Omdat ik je de garantie wil geven dat je na het doorlopen van deze sessies alleszins een grote stap verder staat dan in het begin en dit enkel mogelijk is indien er een minimum van toewijding wordt ingestoken van beide kanten. 

- Omdat bij trailerlaad problemen er zoveel verschillende factoren meespelen (zowel van het paard als van de persoon die laad) dat je dit vaak niet op 1 keer volledig opgelost krijgt, want het vraagt immers vaak oefenen om een gedragswijziging grondig aan te pakken. 
(Vaak is het zo dat je minimum 7 dagen na elkaar moet oefenen om het spiergeheugen van een paard aan te spreken en vooraleer je een échte (gedrag/mentale) verandering teweeg brengt. Denk maar is hoe moeilijk het al voor de mens is om goede voornemens van gezonder eten, meer sporten… aan te houden!) 

 

* Bij extreem moeilijke gevallen, dient u dit op voorhand te melden en kom ik eerst ter plaatse de praktische situatie evalueren & met u bespreken, alvorens al dan niet het traject te starten. Indien er toch een traject gestart wordt, voorzie ik dan ook na afloop verdere praktische begeleiding aan goedkoper tarief én gratis begeleiding op afstand tot 2 maanden na afloop van het begeleidingstraject.

 

Want tenslotte gaat het er mij om dat het paard geholpen is! Het paard dient in u als eigenaar te kunnen vertrouwen en dit aan hem bewijzen kan soms meer skills, oefening en tijd vragen.

“It’s not about the trailer, it’s all about trust!”

 

Dus wil jij laden met plezier? Meld je dan zeker aan voor dit traject!

 

Het tarief voor dit traject is € 340 inclusief verplaatsing binnen een straal van 15 km rond Aarschot. Daarbuiten wordt er € 0,30/km extra vervoerskosten aangerekend.

Indien u zelf niet over een eigen trailer beschikt, geen zorgen, ook daarvoor kan u op mij rekenen mits een toeslag van € 100 voor het hele traject.